VERTEL, WAT DOE JE?

Mo_BeterBenutten_sprong
Mo: Ik geef je merk of organisatie een stem, een verhaal. Eerst is er het denkwerk, het in-de-huid-kruipen-van. Daarna bespreken we de uitgangspunten en als de neuzen dezelfde kant op staan, begin ik met een verhaallijn. Ik doe vaak interviews met gebruikers van de dienst of het product.

Ik: Pluis je veel uit?

Mo: Alles, dat vind ik leuk. Het gaat om de vraag ‘what’s in it for me?’ vanuit het standpunt van de doelgroep. Anders is je campagne verspilde moeite.

Ik: Waar houd je van qua onderwerpen?

Mo: Food, nieuwe technieken, duurzaamheidsprojecten. Eigenlijk kan ik over heel veel enthousiast worden, maar ik hecht wel aan een beetje relevantie.

Ik: Werk je meestal alleen?

Mo: Ik heb een bureau samen met freelance teamgenoten. Een fotograaf, een art director, een vormgever/projectplanner en een illustrator. Afhankelijk van het onderwerp en het project werk ik vaak met ze samen.

Ik: Wie ben je?

Mo: Ik ben een door de wol geverfde tekstschrijver die graag meedenkt met de opdrachtgever. Een ingewikkeld onderwerp vertalen naar een lekker lopend, begrijpelijk verhaal is een kolfje naar mijn hand.

Mo_Kruisman

Meer over Mo

  • Les Mills BodyBalance (yoga) instructor bij HealthCity en Basic Fit. Drie keer per week geef ik ’s avonds een groepsles.
  • Gastdocent Copywriting en Elevator Pitching. Ik heb een aantal jaar naast mijn freelance baan een dag per week lesgegeven bij de Hogeschool Rotterdam. Nu geef ik af en toe gastlessen.
  • Foodblogger bij De Buik van Rotterdam. Ik ben gek op alles wat met eten en koken te maken heeft en schrijf over de bloeiende foodcultuur in Rotterdam.
  • Opleiding: Hoger Instituut voor vertalers & tolken, Antwerpen. Ik ben direct na mijn studie via een stage in een reclamebureau begonnen als copywriter in Brussel: Ogily & Mather, VVL/BBDO, JWT. Daarna in Rotterdam bij Ara. Sinds 2005 werk ik als zelfstandig copywriter.
  • Duiker en reiziger. Als ik niet aan het werk ben, vind je mij op 30 meter diepte ergens ter wereld in een warme zee. Aanraders: Sea of Cortez, Mexico voor tonijnen, bait balls en hammerhead haaien. Filipijnen voor thresher sharks en zeepaardjes. Caraïben voor het kleurrijke spul zoals koralen en papegaaivissen.

fotoduiken

Back to top