Voor het Ministerie van Infrastructuur en Milieu interview ik reizigers die de auto laten staan en op een andere manier reizen om uit de spits te blijven. Fietsen, flexwerken, treinreizen, e-biken.

Wat is de ervaring van de reiziger zelf en wat doen werkgevers om de files te verminderen? Doelstelling van het ministerie is 20% minder files op de knelpunten tijdens de spitsuren. Voor het Beter Benutten Congres van het ministerie bedacht ik het thema: Geef de reiziger een duwtje in de rug. Voor dit project heb ik een heel team samengesteld om mee samen te werken. Karen van Gilst, fotografie. Cas Bouhof, vormgeving. Rik Moonen, aankleding congresruimten.

Erik van Dam, reiziger regio Utrecht.

BeterBenutten_Testimonial_Utrecht_Erik-van-Dam 2

 

 

Denny Vastenburg, reiziger regio Zwolle-Kampen

BeterBenutten_testimonial_zwolle_Deltion_denny

Denny is eerstejaars student luchtvaarttechniek op Deltion College. ”In eerste instantie ging ik vanaf het treinstation met de bus naar school. Ik heb helemaal niks met de bus, dus toen heb ik een vouwfiets gekocht. Dat werkte redelijk goed, maar ik nam de fiets mee vanaf huis en in de trein moet je dan bij de deuren naast je opgevouwen fiets blijven zitten. Nu staat er een Deltion pendelfiets fiets klaar op het station waarmee ik elke dag op en neer fiets. Op de trein kan ik in een coupé zitten en eventueel nog wat werken. Daarbij maak ik nu veel fietskilometers en met het mooie weer voor de deur is dat wel lekker.”

Denny Vastenburg, student en fietspendelaar regio Zwolle

Congreskrant Beter Benutten congres 2014

Beterbenutten7

Alle reizigersverhalen zijn te lezen in een congreskrant. De hele aankleding van het Beter Benutten congres stond in het teken van de reizigersverhalen -> kijk hier

Art Direction van teamgenoten: Cas Bouhof en Rik Moonen

Vergelijkbare projecten

Back to top