Federatie Goud & Zilver

Voor het magazine Edelmetaal interview ik met goud- en edelsmeden, ontwerpers en juweliers. Een plezier om te doen, want ik ben zelf een frequent drager van speciaal ontworpen oorbellen, zoals van deze pas afgestudeerde goudsmid Vannesa Montoya waarvan ik na het interview direct haar vlinderoorbellen heb gekocht.

Jong talent slaat vleugels uit
Vannesa Montoya Lopera

Interview door Monica Kruisman

Verbondenheid met je sieraad
Welk advies heeft ze voor aankomende goudsmeden op de Vakschool? “Maak een sieraard dat echt van jou is, hoe technisch de opdracht ook is. En ook als je denkt dat is iets wat ik nooit zou dragen, dan is er altijd wel een manier om het naar jezelf toe te vertalen. Die verbondenheid voelen met wat je maakt, is heel belangrijk.”

Liefst 18-karaats goud
Bij de vraag wat haar favoriete materialen en stenen zijn, gaan haar donkere ogen glimmen. “Goud, liefst 18-karaats voor de warme kleur. Van diamant houd ik om wat het is, de hardste steen uit de diepte van de aarde die zo kan spelen met licht. Colombiaanse smaragd natuurlijk, voor zijn prachtige en bijzondere groene kleur. Saffier, toermalijn, robijn…ja, van welke steen niet?”

Mo copywriting: interviews met edelsmeden, horlogemakers en taxateurs
Opdrachtgever: Federatie Goud & Zilver & Kynda


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/home/mokruismannl/domains/mokruisman.nl/htdocs/www/wp-content/themes/nerdy/single-portfolio.php on line 260

Vergelijkbare projecten

Back to top